2011. január 15., szombat

Az első saját készítésű fánk..


...eljött az ideje, hogy anyutól átvegyem a fánk sütés ősi hagyományát, recepttel együtt..:)) Ezerszer láttam már, hogy hogyan készíti..de most izgultam rendesen..nyomta vállamat a megfelelni vágyás..:))
Nos , íme a recept:
0,5kg finom liszt (kelt tésztához finom liszt a jobb)
kb 2 dl tej
1 élesztő
10dkg margarin
5 tojás sárgája (holnap rántott hús lesz:)) )
pici só
és a titkos hozzá valók. 2 evőkanál rum(nem veszi be olajat tészta) fél citrom héja
olaj sütéshez
lekvár
Először is össze szedjük minden bátorságunkat, és előveszünk egy nagyobb tálat, mibe akkor is bele fér tészta ha már meg kelt.Közben tejet meglangyosítjuk egy kis cukorral, majd bele tesszük élesztőt.Kb 10 perc alatt felfut.Addig beleöntjük kimért lisztet tálba ,pici só, középre mélyedésbe tojás, olvasztott margalin,rum, citrom héja.Kicsit elmorzsoljuk ezeket lisztben, majd fokozatosan hozzá adjuk élesztős tejet,gyenge tésztát kell kapnunk,nekem pl még kellett fél deci langyos tejet pluszba hozzá adnom.
És most jön a fitnesz program, fel idézzük egész heti sérelmünket és elkezdjük nagy hévvel dagasztani tésztát, míg hólyagos nem lesz.Mikor már kezdünk át menni Popejbe reméljük, hogy elég lesz már.(Nekem kb negyed óra volt.) Belisztezzük tetejét tésztának, letekarjuk konyha ruhával,és össze szedjük gyerek-ek takaróit,és abba is bebugyoláljuk.Meleg helyre tesszük,én radiátor mellé tettem.Kb háromnegyed órát hagytam kelni,majd gyúródeszkára borítottam tésztát,óvatossan jó újnyira nyújtottam,kiszaggatam.Majd kb 10 percig letakartam konyharuhával pihentetni.Olajat eléggé izzóra kell hevíteni,akkor jó ha bele dobunk leeső tészta darabot, s körülötte aprón gyöngyözik olaj.Ha előbb tesszük bele, magába szívja olajat,ha nagyon izzó akkor meg elég..szóval nem egyszerű piskóta..:)) Na..beletesszük olajba kiszaggatott pogácsáinkat, és lefedjük fedővel,nem kell sok idő,hamar meg sül,óvatosan legyünk,ha már jónak tűnik megfordítjuk fánkokat, most már nem kell fedő.Mikor kész ,papír szalvétára szedjük ki,hogy feles olajat az is felszívja.Közben sütésre várakozó fánkokat mindig takarjuk vissza konyharuhával, meg ne fázzanak..:)
Össze toborozzuk családot, fánk ,porcukor, házi lekvár ,és jóízűen eltüntetjük kemény munkánk gyümölcsét.
Huuu..na nem mostanában írok ennyit az tuti..:)) De a kis fontos részleteket mindenképp meg akartam osztani veletek, hogy nektek is sikerüljön fánk készítés..mert mint mindenben, itt is részletekben rejlik a siker kulcsa..:))

2011. január 14., péntek

Zsejke..

...mert ő olyan Zsejkés...:)) Egy anyagot használtam fel,csak hol színét hol fonák oldalát tettem felülre.Közepére egy flitter került...:)

2011. január 13., csütörtök

Meska szemezgetőbe..


..válogatta cecibijou lova táskámat,köszönöm..:))

Készült egy..



..muffinos díszítésű mobiltartó is..:)

Mobiltartó



..még mindig horgolásban vagyok elmerülve,élvezem nagyon..:)) Erre a baba kék horgolt alapra most egy bagoly került díszítésként.:)

2011. január 12., szerda

Olvassátok el..


.. ,nagyon jó, Gránátalmánál(Beánál) találtam..:)) (Őt sajnos nem tudom linkelni,egyszerűen nem hozza be oldalát..)
Halva kezdem és rögtön kikelek a koporsóból. Öregként felébredve nap mint nap jobban érzem magam. Miután túl egészséges lettem, kirúgnak az öregek otthonából, majd évekig élek gondtalan nyugdíjasként és bekaszálom a lejáró öregségi biztosításokat. Ezután, amikor dolgozni kezdek, az első napon arany karórát kapok a főnökömtől. Negyven-egynéhány évet dolgozom, mialatt egyre fiatalabb leszek, míg végül kiskorú lévén abba kell hagynom a munkát.
Jönnek a gimnáziumi évek: pia, bulik, boldog promiszkuitás. Ahogy fiatalodom, úgy válok egyre gyerekesebbé. Jön az általános iskola: végtelen játék, semmi felelősség! Pár év múlva kisbaba leszek és mindenki kezét-lábát töri, hogy mosolyogjak rájuk. Az utolsó 9 hónapot békés lebegéssel töltöm egy termálfürdő-szerű helyen, ahol mindent megkapok, ami csak kell: központi fűtés, on-line szobaszervíz, stb.

2011. január 11., kedd

Fázós telefonoknak..




.. manó sapkás gyapjú bunda..:)) Hát élvezet volt készíteni,életemben nem horgoltam még..kicsit girbe-gurba de az enyém..:)) Záródását gyönygyel oldottam meg,csak át kel húzni bujtatón,gombokkal mindig hadilábon állok..:)) Itt éppen hippisen hordja frizuráját..:))

Esküszöm,hogy..



..lila..de nem engedi magát fotózi,önfejű..:)) Talán az ibolya színéhez tudnám élőben hasonlítani..:)) Brossá vált,keresi hű társát:)
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers