A virágot olyan helyről szedjük ami nem poros, út melletti, egyben megvan a kirándulás is:))
A recept: 25-30 fej virág
4 liter víz
1 citrom felkarikázva
Ezt 1 napig hagyjuk állni, majd sűrű szűrőn, hogy a virágok ne kerüljenek át, leszűrjük. Beleteszünk 2 kg cukrot, 200db-os citrompótlót, 0.5 csomag nátrium-benzolt.Időközönként megkevergetjük, hogy a cukor elolvadjon, 3-4 nap múlva fogyasztható. Kb olyan arányba keverjük be vizzel mint ha más szörpöt használnánk.Remélem nektek is ízleni fog..:)
9 megjegyzés:
Jaj de jó, köszi, hogy megosztottad velünk!!!
Imádom a Bodzaszörpöt. egyszer réges régen még rántott bodzavirágot is ettem:-)
Ilumilu:Nincs mit, próbált ki, nagyon finom, és egyszerű elkészíteni:)
Csipkeherceg:Tényleg, azt is szoktak készíteni, sűrűbb palacsintatésztába mártják ha jól tudom.Ha vevők rá gyerekek, lehet kipróbálom..:)
Én is odavagyok érte, köszönöm a receptet! :)
Mi mindenre van időd!!!
Kinyomtattam amit kértél, de csak 3 oldal.:))Na majd este tali. Amúgy meg ügyes vagy. Én is akartam csinálni, de nálunk nem nagyon szereti senki a végén meg inkább elosztogattam, így idén nem kínlódok vele.:)))
Tünde: Szívesen, próbáld csak ki, bevált recept:)
Klau:Ugye?:)) Köszi, hogy megcsináltad:)
Szörpöt nem szoktunk készíteni, de a bodzaüdítőt imádom!!!
Erika: Pedig akkor tuti oda lennél érte, elkészítenéd,utána rá se néznél boltira..:))
Nekem meg már küldheted is:))) Inni az nagyon de sajna az elkészítést inkább rád hagynám!!
Megjegyzés küldése