2010. december 18., szombat

Ötlet?


Ma van karácsonyi vásár kisvárosunkban.Én is neki indulok,lesz ami lesz..bár nagyon tartok tőle.. Bár most nem is ez miatt írok,hanem,lesz gyerekeknek játszóház,én is foglalkoznék velük,de mit tud mutatni egy varrós amit kisebbek is eltudnak készíteni?Hisz azért tűvel bánni elég veszélyes,és nem akarom,hogy valami gond legyen...Van valakinek valami ötlete,hogy mit is készíthetnék velük,valami egyszerű ,mutatós?:)

6 megjegyzés:

Sylph írta...

Igaz, nem "varrós" az ötletem, de a gyerekek nagyon élvezték.... Az oviba vittem sok-sok flittert, és az óvónénik karácsonyfákat vágtak ki papírból és a gyerekek arra ragasztgatták a flittereket. Sok szép csillogós karácsonyfa született... :)
Vagy nyakláncfűzés nagyobb gyöngyből vagy tésztából ;)

batorba írta...

A bagoly, vagy csirke egyszerü téglalapokból. Sik hógömb, aminél a köröket csak kézzel körbe kell nekik szegni. Vagy ugyan nem aktuális, de egy eper, vagy ezen alapon a kisegér??!! Segitettem??:-)))

Ramimami írta...

Nálunk a gyerekek ruhából babát csináltak. Nem kell varrni, csak kötözni. Lehetne kisjézust. Megtömöd, mint a zoknit, nyaknál kötsz egy masnit, hogy legyen nyaka, a többiből meg pólyát. Ez csak egy ötlet, de hátha beindul az ihlet.
Sok sikert!

Pampalini Anikó írta...

Igazad van! egy pici kezében veszélyes lehet a tű, de mi lenne, ha a tűt ragasztóval helyettesítenéd? Valami "gyermekbarát" ragasztóra gondolok,(a pillanatragasztó még rám felnőttre nézve is veszélyes, mindig hozzám ragad minden :-) )
Ha van még időd rákészülni, esetleg Böbillánál láttam pici mikulássapkákat, amit fenyőtobozokra húzott. Nekem tetszik: gyors egyszerű. A sipkát lehetne ragasztani is, anyagtól függ, azt meg a tobozra. Na de most hol találsz tobozt, mikor szakad a hó?
Nagyobbak ügyesen bánnak a tűvel, és vannak ott szülők is, vond be őket! neked meg van az a barna termo-polár anyagod. Mézeskalács szívecskéket lehetne belőle gyártani, tudod egyszerű pelenkaöltéssel eldolgozva a széle, egy pici kis akasztóval, a kicsik élvezik az ilyet, főleg ha majd felakaszthatják a fára, ablakba.
Maradék anyagjaidból - szülők segítségével, nagyobb gyerkőcök bevonásával - ki lehet vágni mutatós, de egyszerű figurákat, amit néhány öltéssel egy papírlapra, kartonmaradékra felvarrhatnak, ragaszthatnak és kész a képeslap, fali poszter, ami az ő művük!
vagy szintén maradékból lehet olyan kis jójókat gyártani, tudod, kerek textildarab, aminek a szélét egy cérnával fércelve összehúzod, kitömni kicsi vatelinnel, vattával és be lehet ragasztani fél dióhéjba, tűpárna lehetne. Talán most még fél dióhéjakat is lehet szerezni. Kérdés, hogy mennyi időd van erre a játszóházi felkészülésre?

Csipkerózsika írta...

Sylph:Köszi az ötletet,én is elvagyok eresztve flitterrel,úgy hogy tuti kipróbálom saját gyerkőcöknél is..:)
batorba:Igen,köszi a sok jó ötletet..:))
Ramimami.Nagyon édes kis ötlet,biztos kipróbáljuk...:)
Ancsika:Hát te meg egy ötlet bonbon vagy!Köszi:)) és ennyit írni,ezért külön köszönet..:))

Unknown írta...

Na ennyi ötletet! Ezek után én inkább csak szemezgetek! :))))

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers