2011. június 3., péntek

Noémi fellépő ruhája..



...ami majd átmegy coslpay ruhába, de ha már épp most készült, kihasználtuk az alkalmat.:) Ennek a ruhának a szabásmintájával nyűglődtem hét elején, pedig nem egy bonyolult valami, mégsem találtam Burdáim között egy hasonlót sem, így egy szoknya, és egy átalakított ruha-felsőből született meg, bolerónak csak ujja hosszát kellet alakítani, ha esetleg valakit érdekel, megnézem melyik Burdába volt. Ja, és már a bevált tapasztalat evvel az újsággal: elég az eggyel kisebb méretet levenni, mint amit ő ajánl..:) Ruha, boleró anyaga magasfényű taft, ruha hátába rejtett húzózár került.

2011. június 1., szerda

Fédra táska

Már jó ideje várta a sorsát, de ma neki estem. A leendő tulajdonosának már van Fédra neszije, úgyhogy most egy készlet tulajdonosa lesz, ha tetszik neki..:) A madárka most kapott egy kis ágacskát is, ne csak a levegőbe egyensúlyozzon..:)


Hát tudnék vele kötekedni,de hát még nagyon csak ismerkedünk a textilbőrrel..:)gd ....és még fényképezni se tudom..:))

2011. május 30., hétfő

Bodzaszörp receptje

Most mindenhol virágzik a bodza, és igazán finom italt készíthetünk belőle.Nagymamámtól örököltem ezt a receptet, minden évben készítünk, és sosem marad rajtunk közelharcot szoktunk vívni érte .
A virágot olyan helyről szedjük ami nem poros, út melletti, egyben megvan a kirándulás is:))
A recept: 25-30 fej virág
              4 liter víz
             1 citrom felkarikázva
Ezt 1 napig hagyjuk állni, majd sűrű szűrőn, hogy a virágok ne kerüljenek át, leszűrjük. Beleteszünk 2 kg cukrot, 200db-os citrompótlót, 0.5 csomag nátrium-benzolt.Időközönként megkevergetjük, hogy a cukor elolvadjon, 3-4 nap múlva fogyasztható. Kb olyan arányba keverjük be vizzel mint ha más szörpöt használnánk.Remélem nektek is ízleni fog..:)

2011. május 29., vasárnap

Prototipus II.





A nyári táska-kollekció első darabja!
Ideális kiránduláskor, város látogatáskor, nyaraláskor, nem túl nagy , de fontos dolgok épp elférnek benne: pénztárca, iratok, mobil..stb
Hordhatod vállon átvetve, simán vállon, és kezedbe fogva is. Hosszú pántját állíthatód magad izlése szerint, de akár le is csatolhatod ha nincs rá szükséged.
Belül egy kisebb zseb található, apróbb dolgoknak, kérésre szívesen teszek bele mágneszárat is.Három rétegből épül fel táska, főanyaga erősebb, farmerhatású türkizkék anyag, vatelinnel béleltem, ez jó tartást ad táskának, és belül pedig fehér pöttyös türkiz anyag található.Méretei:32 25cm, pánthossz:110-58cm között állítható.
Nos, mi a véleményetek? Építő kritika is jöhet..:)

Ha tudnátok..

..micsoda szabásminta monyákolást végzek, nem csak én hajam állna égnek..:)) Noéminek varrnék egy egyberuhát, "jelmezt". Persze naná a 80 millió db Burdába egy sincs olyan mi kellene.:)gdg Így egy szoknyából, és egy ruhafelsőből(ezt is átkellet alakítani) fogom összesakkozni, vagy nem..:) Max lesz belőle sok-sok alkalmi táska..:)))
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers