2011. július 1., péntek

Vonatos torta

Ma 2 éve, hogy megszületett Ákosom. Neki készítettem ezt a fondant borítású vonatos tortát. Direkt nem szerettem volna menő mesefigurás tortát, kicsi ő még ahhoz. Most még a reggel csendességébe feldíszítettem, lefényképeztem, és hoztam nektek..:)
A torta tölteléke az imádott csokis-tejszínes krém/biztosra megyek:))/, külsejét házi fondant-al vontam be , hát van hová finomítani tudásom..:)) Alufóliázott, foltpakkal bevont nagy tálcán dolgoztam, de nagyon csak nem volt szép, így vékonyan megkentem vajkrémmel, és darált kekszet szórtam rá, így már a sivatagba robog tovább a vonat..:))
A mozdonyvezetőt tegnap találtam, gyorsan be is tettem kosárba, szerintem jól passzol a torta stílusához..:)
A fa roletti lett, a szén pedig mazsola:
És még meg van pakolva nagyon fontos gumicukor szállítmánnyal..:))

Mozgóárus fagyisok..

..nem tudom ti , hogy vagytok ezekkel a fél órán át az utcában "zenélő" jeges fagyit áruló kocsikkal, mi épp pont a te házad előtt áll meg, de én mindjárt kimegyek és új helyet találok a fagyijának..grgrgrg
/kb 10 perce aludt el végre Ákos/

2011. június 27., hétfő

Vintage pénztárca

Elkészült az első csatos pénztárcám. Van még mit finomítani, de első próbálkozásra megvagyok vele elégedve. Bár inkább az a pontos megfogalmazás, hogy több szabást is kiakarok még próbálni.
 Díszítése a 2 m csipke beráncolva, mit körkörösen kézzel varrtam fel, és a közepére egy gyöngyszem került. Fő külső anyag madéra csipke mintájú anyag, mit a jobb tartás érdekében len anyagra dolgoztam rá. Bélésként egy nagyon szép ekrű, mintás anyag került , mit még Kathytól kaptam..:)

Borsószem


A Borsóka szetthez készült gombócka aprópénztartó..:)

2011. június 26., vasárnap

Zenei tábor záróestje..

...volt tegnap Zalakaroson. Noémi első alkalommal vett részt, sok újdonság volt neki: nagyzenekarba játszani, 5 nap alatt több művet is megtanulni, de összekapta  magát, kicsit megilletődve játszik..:) Hoztam egy kis ízelítőt a több mint 1 órás műsorból..:) Sajna hangminőség nem a legjobb, egy sima fényképezőgép kamerájával vettem fel, de talán átjön kicsit mennyire ügyesek ezek a gyerkőcök..:)
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers