2011. május 1., vasárnap

Buggyos táska szabásminta, varrásleírás

Kedves ismerősöm kérte tőlem szabásmintát, leírást, gondoltam akkor már megosztom veletek is. Csak simán rajzoltam, úgy hogy nem valami extra,de remélem érthető lesz, ha valami nem tiszta, írjatok nyugodtan:)
Képen remélem elég jól láthatóak adatok, és hogy miből mennyi kell, azt ne feledjétek, hogy erre még pluszba varrásszélességet rá kell hagyni, általában 1-1cm . Ha vékony főanyag, pluszba beszoktam ragasztani közbéléssel, ettől jó kis tartása lesz.





1;Elkészítjük táska pántját: Ragasztós közbéléssel erősítjük meg anyagot, majd fonák oldala felé két hosszanti oldaláról 1-1 cm bevasalunk, majd félbehajtjuk pántot, és színéről letűzzük, levasaljuk.


2;Táska buggyos alkatrészét( fő és bélés részén is) hullámvonallal jelölt résznél beráncoljuk, vagy csípéseket teszünk rá.Kész szélessége meg kell ,hogy egyezzen táska felső pántrészének(téglalap alakú) szélességével! A "pálcikák" rajzok mellett szakrajzok akarnak lenni keresztmetszetbe mutatja varrást, itt még ugye csak ráncolást:)
3, A két alkatrészt színt színére fordítva összevarrjuk, majd színéről felfelé vasaljuk varrásszélességet, mm-en letűzzük.Ezt a műveletet elvégezzük bélés részén is, itt vatelint és bélésanyagot együtt kezeljük! Majd ha szeretnénk, belsőzsebet varrunk rá. Elhelyezzük a mágnes-zárat.Összevarrjuk bélés részt  oldalainál, fordítónyílásról ne felejtkezzünk meg!
Majd főanyagból készült táskarészek oldalait is egybe varrjuk.Gombostűzzük előtte, sok bosszúságtól óv meg bennünket:)



4;A táska főrészének oldalaihoz rávarrjuk a táska fülét, akár többször is átmehetünk rajta, igénybe vett rész..:)







5; Ekkor már kész van külön külön táska főrésze, és bélés is. Most egybe varrjuk őket. Táska főrészére ráhúzzuk bélésrészt szín színével befelé, majd táska szájánál egybe varrjuk,és kifordítjuk, eligazítjuk táskába bélést, majd 1cm színéről táska szájától letűzzük.Bevarrjuk bélésen fordítónyílást. Brossal, masnival díszíthetjük táskát.
Így készült pl Kármen táskám is, jó munkát:)

6 megjegyzés:

Juccantó írta...

Csipkerózsa!De kedves vagy,hogy megosztod velünk!Kedvet kaptam az elkészítéshez!!!Lehet,hogy megcsinálom....a turkálóban olyan klassz anyagok vannak,már két egyszerűbb válltáskát elkészítettem!

Csipkerózsika írta...

Juccantó: De jó:), érthető leírás?, ha kell segítség nyugodtan szólj:)

Juccantó írta...

Köszönöm,ha kell igénybe veszem!!!!Még ennek a mágneszárnak is utánanézek,persze először a helyi háziasszonyok boltjában.

Csipkerózsika írta...

Rendben:) Én a mágnes-zárat a hobby boltba szoktam venni, tervbe van, hogy majd teszek fel arról is képeket hogyan szoktam csinálni, csak most kicsit elvagyok havazva..:)

Kreatív Cucu írta...

Nagyon szépen köszönöm a leírást!!! Egyik nap neki is ülők, és megvarrom. Majd megmutatom mire jutottam :)

Csipkerózsika írta...

cucu: Szívesen, ha kell segítség nyugodtan szólj..:)

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers